Új jelszó kérése
 
Blog

Fehér tea

2018.01.30 09:52

A fehér tea jótékony hatásairól több mint 4700 éve, felfedezése óta vannak írásos feljegyzéseink.

Állítólag a legendás Shenung császár vetteti először vizsgálat alá a császári nedűt. A szóbeszéd, legendák, mendemondák és hiedelmek, kényszerítették rá a tudományos világot, hogy biztos alapokon nyugvó, tényeken alapuló megállapításokat tegyenek a teákról. A világon mindössze csak két terület felel meg a fehér tea különleges és egyedülálló feltételeink. 

A legkiválóbb minőségű fehér tea Dél-Kínából származik: Fujian tartományának hegyoldalairól, Yunnan tartományból (régen Burma nevet viselte), illetve Taiwan Strait tengerparti részéről. A másik terület, ami a fehér tea növényének termesztése szempontjából kiváló: Sri Lanka szigete.

Az eredeti fehér tea ritkaság, még ma is kézzel szedik, az év néhány eső- és harmatmentes kora tavaszi napján, amikor a rügyek még épp nem bomlottak ki. A kíméletes feldolgozásnak köszönhetően magas a vitamin- és antioxidánstartalma, és rendkívül finom is.

A fehér tea élettani hatásai bizonyítottan egyedülállóak.

Természetes antioxidáns tartalma a zöld teában található mennyiség kétszerese. Ezek közömbösítik a káros szabad gyököket, ez által gátolja a sejtek öregedését. A fehér tea rákmegelőző hatású, mivel flavonoid tartalma megakadályozza a sejtburjánzást. Vérnyomáscsökkentő hatású, továbbá koleszterincsökkentő, és érelmeszesedést gátló, tehát a fehér tea igazi szívbarát! A fehér tea csonterősítő hatása is bizonyított. immunerősítő, antibakteriális hatású, így véd a kisebb fertőzésektől. Gyulladáscsökkentő, továbbá pajzsmirigy működését szabályzó hatása is van. Remek zsírégető hatású a fehér tea, tehát a túlsúllyal küszködők bátran fogyasszák.

Tévhit, hogy a fehér tea nem tartalmaz teint. Koffein tartalma nagyon ideális, így megfelelő módon javítja a koncentráló képességet. A fehér tea alacsony nátriumtartalmú, viszont a káliumtartalma magas, ami az egészséges izomműködést segíti.

Elkészítése:

Szálas tea: a fehér teákhoz általában 80-85 fokos vizet használhattok, a felöntések ideje lehet hosszabb, akár 1 perc is, 4-5 -ször leönthető illetve hidegen is kiáztatható. Hideg vízben 2-3 óra alatt készül el és így elkészítve kiváló frissítő.

Filteres tea: 1 filtert használjon 1 bögre tea elkészítéséhez. A felforralt vizet pár percig hagyja hűlni, mert a fehér teát nem kell túl forró vízzel leönteni. 3-5 percig hagyja állni, majd vegye ki a filtert. 

Kedvet kaptál hozzá? Próbáld ki az English Tea Shop Bio fehér teáját.

Az ínyenceknek ajánljuk az English Tea Shop fehér tea válogatását.

Webáruház készítés