Új jelszó kérése
 
Blog

Stressz mentes karácsony!

2017.12.06 09:15

Nemsokára itt a Karácsony! Annyira várjuk, annyit készülünk rá, mégis, december 24-én sokszor kap túl nagy teret az idegesség, feszültség.

Ferde a fa, még sincs itthon elég só, odaégett a süti, a fürdőszobát meg senki nem takarította ki, késnek a rokonok, stb… Összegyűjtöttünk Neked néhány biztos tippet, amik segítségedre lehetnek, hogy stresszmentesítsd a karácsonyt!

1. Gyújts hangulatgyertyákat, vagy párologtass karácsonyi illatú illóolajokat.

2. Tegyél be kellemes, lágy karácsonyi zenét, ami inkább nyugtató, mint pattogós, pörgős.

3. Bárki feszülten viselkedik veled, te csak mondj annyit neki: szeretlek. Na, jó, ha az illető nem rokon, vagy barát, akkor egy mosolygós Boldog karácsonyt is megteszi.

4. Ha a sürgés-forgás közben családtagjaid idegeskednek, ez lesz a varázsmondatod: gyere, segítek!

5. Ha valakin teljesen eluralkodik a pánik, vagy az idegesség, ültesd le egy fotelba és mondd neki azt: nyugalom, máris hozok egy sütit!

6. Ha a család gyerektagjai túlpörögtek a szaloncukroktól legyél Te, aki beáldozod magad a közjóért és tedd fel a kérdést: kinek van kedve megnézni a Télaput / Jégvarázst / Elf-et?

7. Koncentrálj a szépre! Gyönyörködj a díszekben, a karácsonyi fényekben, szippants be jó mélyen az illatokat!

8. Nosztalgiázz: kezdj el régi, vicces történeteket mesélni. Ha egyszer elindul az „emlékszel, amikor…?” lavina, onnan nincs megállás.

9. Ölelj meg mindenkit: bizonyított, hogy a hosszú ölelésnek feszültségoldó hatása van!

10.Mosolyogj, nevess, akkor is, ha épp nincs kedved. Sőt, akkor igazán!
Ezzel képes vagy kicsit átverni az agyadat, próbáld ki: kezdj el nevetni, nem kell sok idő és tényleg jobban fogod érezni magad, ráadásul nagy valószínűséggel a környezetedre is átragasztod a nevetést. 

10 + 1. Vegyél egy forró fürdőt, kenj, fújj magadra valami finom illatot, öltözz fel szépen, mert már ettől is kiegyensúlyozottabban fogod érezni magad.

Webáruház készítés