Új jelszó kérése
 
Blog

Az éltető só

2017.11.02 09:02

  Szinte el se tudjuk képzelni az életet só nélkül. Nem csoda hiszen  szervezetünk egyik mozgatórugója. De nem csak belsőleg tudjuk vissza pótolni, hanem külsőleg is! Hogy megtud milyen jótékony hatásai vannak és milyen sót érdemes használni olvasd tovább cikkünket.

A szervezetünk számára szükséges ásványi anyagokat nem csak étkezéssel, hanem egy kellemes fürdővel is lehet pótolni, ugyanis az értékes anyagok a bőrünkön át is bejutnak a szervezetünkbe.  A fürdősó jótékony hatása orvosilag alátámasztott, alkalmazása az alábbi betegségek kezelésére javasolt: ízületi és reumatikus bántalmak, bőrproblémák (fertőzés, allergia, kiütések, ekcéma), izomzúzódás, izomgörcs, asztma, légúti megbetegedések, nőgyógyászati problémák. A sófürdőt követően a bőr nem szárad ki, ugyanis a bőr külső szarurétegében megkötődik a víz, a bőr természetes védőrétege is megmarad. Ezen okok miatt a sófürdő különösen száraz bőr esetén ajánlott. 

Legjobb fürdősó a rózsaszín Himalájai só, hiszen ebben található a legtöbb ásványi anyag. Nem csak fürdésre érdemes használni, hanem  étkezésnél is kiváló helyetesítője lehet az asztali sónak.

Himalája őssó tiszta, nem tartalmaz adalékanyagokat és nem távolították el belőle a tengervízre jellemző nyomelemeket sem! Így természetes formában tartalmazza a 84 féle ásványi anyagot és nyomelemet, köztük a jódot is!  A Himalája fürdősóból készített 30 perces sófürdő salaktalanító hatása megfelel egy három napos böjtkúrának.

Hogyan is készítsünk só fürdőt?

A sófürdő koncentrációja legalább 1% -os legyen. Normál méretű fürdőkádnál (100 liter) legalább 1 kg Himalája sót használj. És minél nagyobb a só koncentrációja, annál intenzívebb a méregtelenítő hatás.

A sót tedd a fürdőkádba és engedj rá kevés forró vizet (elkészítheted külön is a jobb feloldódás végett). Ha a só feloldódott, engedd teli a fürdőkádat, 37 ‘C-os vízzel. Az 1 %-os sófürdő nem lúgozza ki a bőrt, emiatt olyan kellemes a bőrnek.

Fürdéshez ne használj sem fürdőhabot, sem sampont, sem szappant. A fürdés időtartama legalább 20 perc legyen. Fürdés után ne öblítsd le bőrödről a vizet, csak itasd le törülközővel, majd pihenj fél órát.

Webáruház készítés