Új jelszó kérése
Hírlevél
Termékeink
Termékajánló
Termék részletek


Glück Bio hajdina

Glück Bio hajdina
745 Ft745
A vásárlás után járó pontok: 22 Ft
Származási hely:
Kína

A legújabb kutatások alátámasztják a régi megfigyeléseket: a hajdina jótékonyan hat az érrendszeri megbetegedéseknél, a magas vérnyomásban szenvedőknél, a cukorbetegeknél. A lisztjét búzaliszttel keverve kenyér és tészta alapanyagként használják fel. Töret és szemes formában a jólismert orosz kása alapanyaga. A hajdina a főzés előtt megpirítva az ételnek enyhe dióízt és illatot kölcsönöz.

 

Elkészítése: Fontos, hogy főzés előtt mossuk át jól. Ez a pici világosbarna háromszög alakú mag főzéskor megdagad, ezért másfél-, kétszeres vízmennyiséget igényel. Könnyen és gyorsan megpuhul. A hajdina főzési ideje forralástól számítva kb. 15-20 perc.
Ajánlott fűszerek: izsóp, majoranna, bazsalikom.

 

Felhasználása: Pörkölt magja megőrölhető, palacsinta, vékony keksz és tészta is készíthető belőle.
A hajdinadarát levesekhez ajánljuk. A hajdinából még sokféle, változatos étel készülhet, mint pl.: köretek, kása, rakott ételeket, töltelékek stb.

 

Tipp: A hajdina ízletes magját nyersen is könnyen össze lehet rágni.

 

  • Cikkszám
    402814
    Tömeg
    500 g/db
Webáruház készítés