Új jelszó kérése
Hírlevél
Termékeink
Termékajánló

Blog

 Gyönyörű haj- és bőr ősszel is!

A hűvösebb, szeles, esős napok egyre gyakoribbá fognak válni, és vele együtt hirtelen megszaporodnak a haj- és bőrproblémák (korpásodás, fejbőr zsírosodás, hajhullás, sprőd száraz haj, ekcémás viszkető kipirosodó bőrtünetek, cserepes ajkak…és még sorolhatnám). Ahhoz, hogy ne fázzon meg, ne zsírosodjon vagy korpásodjon be a fejbőr, ebben az időszakban is törődnünk kell vele. Egy kis odafigyeléssel továbbra is szép, ápolt, fényes, egészséges lehet a hajunk és elkerülhetjük az esetleges hajhullást is.

Íme néhány tipp arra vonatkozólag, hogyan is vehetjük elejét mindezen kellemetlen tüneteknek.

2017.10.04 14:36

Intsünk búcsút a lelapult zsíros hajnak!

Mindenkivel megesett már, hogy nem volt ideje hajat mosni és a lobonca nem épp a legszebb volt. De szerencsére itt a megoldás a Secrets de Provence szárazsamponja. Praktikus és kényelmes a használata, hiszen egy kisebb női táskában is bőven elfér. Azt szoktuk mondani,hogy a belső értékek a legfontosabbak, nincs ez másképp a Secrets de Provence szárazsamponjával sem.

Az Equa története egy tengerparti séta során kezdődött.

Amikor Anže, a MyEqua cég alapítója tengerparti sétája során elkeseredett a hatalmas mennyiségű műanyag szemét láttán. Elgondolkozott azon, hogyan lehetne csökkenteni a Földet egyre jobban elárasztó szemetet Mivel az emberiség által termelt környezetszennyezés nagyon nagy hányada a PET palackból adódik, egyértelmű volt számára, hogy olyan alternatívát kellene nyújtani az embereknek, ami helyettesíti a PET palack használatát, így hozta létre az EQUA-t – a kifejezés két szó, az ECO és AQUA (víz) egyesítéséből származik, és ez lett a neve a kulacs kollekciónak. Az Equa kulacs használatával kiváltható az ásványvizes műanyag palackok vásárlása: az EQUA irodai környezetben, iskolában, családban, sportoláshoz, utazáshoz a legmegfelelőbb társ.

2017.07.30 17:50

A shea vaj legfontosabb alkalmazási területe a bőrápolás.

A sheavaj vagy másik nevén a karité a karitéfa diójából kisajtolt krémszínű, zsíros anyag, melyet nyugat- és Közép-Afrika szavannáin termesztenek. Illetve nem is termesztenek, hiszen a sheafát nem szükséges művelni, mivel a környezeti feltételek itt olyan kedvezőek a számára, hogy gondozás nélkül is elél. Vadon nőnek tehát körülbelül 50 évig (de elélhetnek akár 300 évig is!).

Az ideális arclemosót legalább olyan nehéz megtalálni mint az igazit!

Sokszor csak állsz a drogéria polcai előtt és egyszerűen nem tudod, hogy melyik is lenne megfelelő a számodra. Neked is ismerős a helyzet? A kozmetikumok nagy többsége még mindig tele van szulfáttal és szilikonnal, és akkor még az SLS-ről nem is beszéltünk. Ha ilyeneket akarnánk az arcunkra kenni, akkor inkább festékboltba mennénk arclemosóért. Ha már a természetben ott a sok gyógynövény és gyümölcs, akkor miért ne használnánk inkábbb azokat, a sok műanyag termék helyett?!

2017.01.27 14:04

Macaron-láz, avagy az édes kis csók kalandos története!

Bár már számtalan finomsággal próbálták helyettesíteni, az apró, színes, töltött habcsókok még mindig töretlen népszerűségnek örvendenek. A macaron nem új keletű édesség, már a 16. században bekerült a francia gasztronómiába! A Velencében már a 8. században ismert macaron könnyedén gyökeret vert a franciáknál, hamar megtalálták a közös hangot. De az igazi hírnevét két bencés apácának köszönheti, Marguerite Gaillot-nak és Marie-Elisabeth Morlot-nak, akik Macaron Nővérek néven nyitott cukrászatukban árulták.

2016.12.29 19:54

Mégis mi fán terem az argán olaj és ez miért jó nekünk?

Marokkó félsivatagos hegyei között ősidők óta él egy különleges fa: az argán. 8-10 méter magasra nő meg és akár több száz éves kort is megél. Göcsörtös, tüskés ágain csonthéjas termés növekedik, az argándió. A hidegen sajtolt, friss argán olaj méltán kapta a folyékony arany elnevezést. Jótékony bőrápoló hatása Marokkóban már évszázadok óta ismert. Összetevői főleg telítetlen zsírsavak, amelyek között is az olajsav és az alfa-linolsav a domináns. 

A tökéletes karácsonyi ajándékot keresed?

Gondolkoztál már rajta, hogy vajon milyen lehet? Szines vagy fekete fehér? Nagy vagy kicsi? Drága vagy olcsó? Vicces vagy komoly? Zokni vagy pulcsi? Tudjuk, hogy nehéz az ajándék választás! Ezért összeállítottuk neked, hogy szerintünk milyen a tökéletes ajándék. Garantáltan nem lesz több csalódott arc :) Téged pedig örökre a szívébe fog zárni. Kiváncsi vagy? Gyere és tarts velünk a tökéletes ajándék megtalálásában.

2016.11.26 15:35

Tanulságos kis történet, arról milyen érzés megbocsátani!

Az a láthatatlan, de nyomasztó bűz megmérgezi a szívet, és mindig veletek lesz, ha nem szabadultok meg tőle  Egy tanítónő a kisdiákok agytekervényeit megmozgató játékot talált ki. Arra kérte a nebulókat, hogy egy műanyag tasakban mindenki hozzon magával pár darab burgonyát. Annyi burgonyát kellett vigyenek a gyerekek, ahány személyt a környezetükből utáltak, és azokról kellett a gumókat is elnevezniük......

2015.09.20 16:28

Az ősz a legtökéletesebb időszak a regenerálódásra, megújulásra. 

Mielőtt a bőrünk téli üzemmódba kapcsolna, érdemes „rendbe hozni” az esetleges nyári ártalmakat. Lehet, hogy a nyaralások, utazások és a különféle programok mellett kissé elhanyagoltuk a bőrünket, és elegendőnek találtuk, hogy a megfelelő fényvédelemről gondoskodjunk. Ilyenkor, ősszel ez a mulasztás azonban helyrehozható. Íme a legfontosabb tudnivalók, melyekkel a hűvösebb évszakban is ragyogó lehet bőrünk!

 

A pattanásokkal, mitesszerekkel való küzdelem mindenki számára ismerős.

Az ellenük ajánlott házi praktikákkal pedig lassan Dunát rekeszthetünk. Nagyon fontos a reggeli rutin sorrendje, miszerint az arcmosás csakis a fogmosás után következhet. A fogkrém szódabikarbónát, hidrogén-peroxidot, fluoridot, alkoholt tartalmaz, amelyek a mosás és az öblítés során a bőrünkre kerülnek, és allergiás reakciókhoz, bőrszárazsághoz vezethetnek. Ha véletlenül bedőltél volna a fogkrémet a pattanásra ősi módszernek, felejtsd el.

Webáruház készítés